TWIFT | Nytt i Sverige | 10 bästa nyårsaftonplatserna i Stockholm

10 bästa nyårsaftonplatserna i Stockholm

När vintern verkligen börjar ta tag, älskar svenskarna någon ursäkt att kasta på sig sina glada trasor, skaka av spindelnät och glömma bort vädret genom att gå till spännande evenemang och delta i roliga fester. Nyårsafton är den perfekta tiden för stockholmare att ge sig ut och fira.

Stockholm erbjuder något för alla som kommer till stan för nyår. Det finns firande för festdjur som vill dansa hela natten, det finns utomhusevenemang för dem som är villiga att tappa förkylningen i utbyte mot vacker utsikt, det finns mer avslappnade fester för människor som letar efter något lite lägre och det finns speciella evenemang värd på ovanliga platser. Här är tio av de bästa platserna att tillbringa det nya året i Sveriges huvudstad.

Skansen – Museum

Friluftsmuseet Skansen ligger på den fantastiska ön Djurgården och är ett av Stockholms mest populära museer. Idén med museet är att illustrera hur livet var i Sverige före den industriella eran, och på det sättet bygger deras nyårsfirande på traditionella svenska sätt att ringa under det kommande året. Detta inkluderar föreställningar av gammal svensk musik och recitation av den vackra Lord Tennyson-dikten “Ring Out Wild Bells.” På grund av sitt läge har Skansen enastående utsikt över Stockholm samt en champagnebar och restaurang som kommer att vara öppen under festligheterna. Det är ett spännande och unikt sätt att tillbringa nyår.
10 bästa nyårsaftonplatserna i Stockholm

Södra Teatern – Music Venue

Södra Teatern är en av Stockholms bästa spelplatser, som har presenterat artister som Loyle Carner i år, samt värd för en jazzbrunch. Södra Teatern är en av de coolaste platserna i Stockholm. För årets nyårsbask har de två olika erbjudanden beroende på vad du letar efter. Om du bara vill ha en utekväll, kommer de att spela utmärkt hiphop-, jazz- och indiemusik hela natten i sin underbara klubb. Om du vill äta en måltid har de en skaldjursbuffé med två olika sittplatser, vilket innebär att du kan äta och sedan gå någon annanstans eller fylla på skaldjur innan du slår på dansgolvet. Sodra Teatern har också en härlig terrass med vacker utsikt över staden.

Skinnarviksberget – Natural Feature

10 bästa nyårsaftonplatserna i Stockholm

En annan utomhusplats med fantastisk utsikt, Skinnarviksberget är den högsta naturliga punkten i Stockholm och ger dig därmed chansen att se Stockholm upplysta och stadens fyrverkerier från en fantastisk utsiktspunkt. Det skulle vara en bra plats för ett par att ha en romantisk picknick medan man tittar på denna fantastiska skärm. Om du ska ta med dig alkohol måste du se till att du kommer till Systembolaget, Sveriges statliga alkoholaffär, trevligt och tidigt för att undvika köer. Om du letar efter en romantisk och mysig plats är det här platsen. Kom bara ihåg att ta med en filt!

Demokratiskt Dansgolv på Debaser

I motsatta änden av spektrumet finns Demokratiskt Dansgolv, värd på Debaser – en klubb- och spelningsplats som konkurrerar med Sodra Teatern som en av Stockholms bästa. Demokratiskt Dansgolv betyder ”demokratisk dansgolv” och bygger på en enkel princip. Två uppsättningar DJ spelar och i slutet av deras uppsättningar får deltagarna välja vem som spelar på. Det är en rolig och intressant twist på det som redan är en lysande klubbkväll med utmärkt musik. I år kommer en uppsättning DJs att snurra mestadels R&B och hiphop-låtar medan en annan kommer att hålla fast vid alternativ och indiemusik. Det finns något för alla och en bonus är att du kommer att vara baserad i en av Stockholms coolaste delar – Södermalm.

Kaknas Tower Skybar

Om du letar efter något mer raffinerat än Södra Teaterns hipsterestetik kan Kaknas Tower och dess glamorösa Skybar vara ett utmärkt val för dig. Detta slående tv-torn byggdes på 1960-talet och öppnades av Olaf Palme – då Sveriges kommunikationsminister och eventuella premiärminister. Om du letar efter en riktig gastronomisk upplevelse är tornets restaurang fantastiskt och du hittar inte ett bättre ställe att se på nyårsfyrverkerierna än från Sky Bar. Det kommer att finnas musik och dans men i en mer avslappnad och avslappnad atmosfär än en klubb. 
10 bästa nyårsaftonplatserna i Stockholm

Under Bron

Under sommaren är Under Bron värd för en klubb som heter Tradgardsgarden, som är en av de bästa och hippaste platserna i Stockholm. De ger allt det roliga, spänningen och den underdrivna svalheten som gör Tradgardsgarden till en så bra utekväll till sina nattklubbar som inte är sommar, liksom deras nyårsfest. Den enda verkliga skillnaden är att det inte är ute. Det kommer att bli en fantastisk kväll för fans av house, elektronik och dansmusik med tre fantastiska lokala DJ: s: Dear David, Kajsa Haidl och Olle Oljud som alla spelar. Det är garanterat en av nyårsaftonens bästa utekvällar.

Beethoven Concert

Om du vill göra något förfinat och sofistikerat kommer Engelbrekt kyrka att vara värd för deras årliga och välbesökta Beethoven-konsert som innehåller några av Stockholms bästa klassiska musikartister samt några av den stora kompositörens mest kända musik. Om du letar efter något mycket kultiverat och avkopplande för att göra det här nyåret, skulle det här vara en lysande plats att gå. När det börjar klockan 16.00 kan du alltid gå till konserten på eftermiddagen och kvällen innan du går till en fest eller restaurang någon annanstans
10 bästa nyårsaftonplatserna i Stockholm

Legendariska nyår på Sturecompagniet

Om du letar efter en plats att dansa som är mer glamorös än Under Bron eller Debaser så är det här platsen för dig. Med en smart klädkod, en spektakulär plats i Sturecompagniets legendariska klubb och en rad DJ-skivor som spelar bra dans och klubbmusik, är Legendary New Year’s ett evenemang som har pågått i över 20 år och har lockat ett antal gäster från A-listan . Om du vill dansa hela natten på Stockholms mest exklusiva klubb, se till att få en biljett snarare än senare.

Skeppsbron

10 bästa nyårsaftonplatserna i Stockholm

En annan plats som mer är en utsiktspunkt som en plats, Skeppsbron är en vacker, lång aveny i Gamla stan, precis vid vattnet. Staden har rekommenderat det som en av de bästa platserna att fånga fyrverkerierna och det kommer att vara fullt av människor som är glada att ringa på nyåret, så det kommer att få en speciell summa. På gatorna intill Skeppsbron, som Österlånggatan och Baggensgatan, finns det ett urval av bra barer och restauranger du kan kolla in innan du säkrar din plats på Skeppsbron.

Eatery Social

För människor som vill ha god mat men ändå vill ha en plats att festa, ger Eatery Socials nyårsevenemang dig det bästa från två världar. Eatery Social är en av de mest intressanta restaurangerna i Stockholm, eftersom den blandar det bästa av det nordliga, centrala och sydamerikanska köket för att skapa en meny som skiljer sig från allt annat i Stockholm. Deras nyårsmeny är en femrätters smakmeny åtföljd av ett glas champagne. Efter att maten har serverats delas restaurangen upp i två halvor – den ena med en mer avslappnad atmosfär och den andra kryddas med DJ Johan Bohlin snurrar upp några låtar. Om du vill ha god mat och bra musik, se till att kolla in den.

Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles