TWIFT | Nytt i Sverige | 55 unika saker att göra i Sverige. Part 1

55 unika saker att göra i Sverige. Part 1

Reser du till Sverige och undrar vad det finns att göra i Sverige? Inga bekymmer, eftersom du kanske redan vet att jag är svensk, och i den här artikeln kommer jag att dela 55 unika saker att göra i Sverige som turist.

Och vilket bättre sätt är det än att följa tipsen från en lokal svensk?
55 unika saker att göra i Sverige

10 roliga saker att göra i Sverige

Fira midsommar

Kanske vår mest kända firande och en av våra mest unika traditioner. Om du besöker Sverige i juni kan du kanske delta i en midsommarfest. För att förklara det lite mer ingående föreslår jag att du tittar på videon nedan.

Spökvandring i Stockholm

Tror du på spöken? Efter en spökvandring i Stockholm kanske du. Det finns många rykten om spöken och andar i Gamla stan i Stockholm. En del av legenden hävdar att Gamla stan hemsöks av de hemska händelserna under Stockholms blodbad.

Liseberg

En stor nöjespark i Göteborg och en av de mest populära sakerna att göra i Sverige, åtminstone för barn. På Liseberg kan du njuta av åkattraktioner för både små och vuxna och i allmänhet.

Du kommer att ha en fantastisk dag för hela familjen.
55 unika saker att göra i Sverige

Kräftskiva

En annan berömd festlighet. Den här gången sätter vi på dumma hattar, sjunger “dumma” sånger och äter mycket kräftor och dricker mycket snaps. Vi dekorerar också våra hem med olika bitar.

55 unika saker att göra i Sverige

Gå till en musikfestival

Sverige är en berömd nation när det gäller musik. Med internationella artister som ABBA, Zara Larsson, Swedish House Mafia, Robyn, Avicii och många andra! Som du kanske gissar älskar vi musik och därför har vi också massor av musikfestivaler under sommaren!

Några av de mest anmärkningsvärda är Summerburst, Swedish Rock, Bråvalla och Way out West.

Gröna Lund

På samma sätt som Liseberg är Gröna Lund en nöjespark, men den ligger i huvudstaden. Här kan du också se föreställningar och konserter under sommaren. Det är lite mindre än Liseberg, men det är en av de mest populära sakerna att göra i Stockholm med barn.

Vandra Höga Kusten-leden

Gillar du vandring? Då bör du titta närmare på Höga Kusten-leden, där du kan uppleva riktiga natursköna vyer!

Fira Valborg

En annan traditionell festlighet i Sverige, som firas den sista dagen i april varje år. I grund och botten lyser vi upp ett stort bål och dansar runt det och umgås.

55 unika saker att göra i Sverige

Delta i den medeltida veckan

Varje år är det en medeltidsvecka på Gotland. Det är ett verkligt mekka för människor som älskar det medeltida arvet och historien, och du får chansen att leva ut dina fantasier med “riktiga” strider och turneringar samt gamla marknader och sådant. Definitivt en av de roliga sakerna att göra i Sverige om du har intresse för medeltiden. 

Prova lite svensk mat

Sill, köttbullar, kalops, smörgåsbord, renskav, toast Skagen och raggmunk är några av de unika svenska maträtterna, men det finns mycket mer, och vissa rätter är också säsongsbetonade. Man bör dock inte missa att prova det svenska köket eftersom det sannolikt kommer att vara något som du inte har upplevt tidigare.

Svenska restauranger är också av mycket hög standard i allmänhet.
55 unika saker att göra i Sverige

10 saker att göra i Sverige under sommaren

Vill du veta vad du ska göra i Sverige under sommaren? Här är 10 av mina favoritaktiviteter!

Njut av stränderna

Närhelst solen kommer ut på sommaren skyndar sig svenskarna till stranden för att njuta av solen. Om du vill ha en bra plats på de populära stränderna måste du gå tidigt. Men det borde du göra, för de svenska stränderna är helt underbara, särskilt i söder med den finaste sanden!

Men var beredd, vattnet kommer sannolikt att vara “kallt”, åtminstone om du är en “badkruka” som jag (vilket betyder att jag inte gillar att bada när det inte är varmt. “
55 unika saker att göra i Sverige

Cykel runt ön Ven

En av de mest populära sakerna att göra i södra Sverige är att cykla runt den lilla ön Hven. Det är en rolig aktivitet, oavsett om du reser som par eller familj.

Skäm bort dig själv på Ystad Saltsjöbad

I den lilla pittoreska staden Ystad kan du njuta av ett av Sveriges finaste spahotell, nämligen “Ystads Saltsjöbad.” Förutom att ha en riktigt underbar havsutsikt är behandlingarna också helt fantastiska.

Fånga midnattssolen

Midnattssolen är ett riktigt skådespel som alla ska uppleva! Om du inte känner till det eller vet vad det är, är det bokstavligen solen under midnatt. I norra Sverige går solen aldrig ner under sommaren, vilket innebär att du kan njuta av 24 timmars ljus. Att fånga midnattssolen är en av de coolaste sakerna att göra i Sverige under sommaren!

55 unika saker att göra i Sverige

Besök Astrid Lindgrens sagovärld

Reser du till Sverige med barn? Då borde du definitivt skriva ner Astrid Lindgrens värld på din lista över saker att göra i Sverige. Kommer du ihåg Pippi Longstocking, Ronia rån dottern, Mio min Mio, Karlsson på taket och Brothers Lionheart? Här kan du träffa karaktärerna och låta dina barn spela i den imaginära värld som har byggts här med scener från filmerna.

Gå en vandring

Svensk natur är vacker och det finns många vandringsleder runt om i landet. Välj bara en nära dig så får du en trevlig vandringsupplevelse med vacker utsikt. Ta med lite snacks på din dagstur och ha en picknick med din familj.

Besök Sveriges slott55 unika saker att göra i Sverige

Gillar du slott och historia? Det finns ett överflöd av gamla slott i Sverige, särskilt i södra delen av landet. Några av de mest anmärkningsvärda slotten är Drottningholm, Gripsholms slott, Kalmar slott och Läckö slott.

Välj blåbär och jordgubbar

Har du någonsin plockat vilda blåbär eller jordgubbar? Tja, förmodligen inte, men i Sverige kan du göra det! Under sommaren finns det nästan oändliga mängder blåbär och jordgubbar att plocka, antingen i skogarna eller i stora jordgubbar i Skåne. Definitivt en av de roliga sakerna att göra i Sverige!
55 unika saker att göra i Sverige

Hyr en båt och koppla av

En populär sak att göra i Sverige bland lokalbefolkningen är att gå ut med sin båt och bara koppla av. Som turist kanske du inte kan ta med egen båt, men om du vill tillbringa en trevlig sommardag till sjöss är det möjligt att hyra din egen båt!

Bo i en röd stuga

55 unika saker att göra i Sverige

Sveriges röda stugor är en del av vår identitet och kultur. Det är en symbol för det fridfulla Sverige och dess vackra natur. När jag ser en röd stuga i skogen känner jag att jag är hemma och det ger många barndomsminnen.

Och om du besöker Sverige under sommaren, särskilt med barn eller din nära och kära, är det perfekt att bo i en röd stuga. Det kanske inte är lyxigt, men det skulle vara minnesvärt, romantiskt och roligt! Dessutom har du den vackra Mother Earth precis bredvid dig!

Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles