TWIFT | Nytt i Sverige | 55 unika saker att göra i Sverige. Part 2

55 unika saker att göra i Sverige. Part 2

10 saker att göra i Sverige under vintern

Vill du veta vad du ska göra i Sverige på vintern? Här är 10 av mina favoritaktiviteter!

Fånga norrskenet i Abisko

Om du letar efter en magisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma är det här. Abisko är en liten stad i norra Sverige som är känd för sina norrsken. Även om det aldrig finns 100% chans att se de magiska lamporna, finns det en god chans att göra det i Abisko.
10 saker att göra i Sverige under vintern

Gå på en ishockeymatch

Ishockey betraktas som Sveriges nationella sport tillsammans med fotboll. Och på vintern finns det ingen fotboll utan massor av ishockeymatch. Nästan varje större stad i Sverige har sitt eget ishockeylag, men de mest kända är kanske Leksand, Frölunda, AIK, HV-71, Färjestad och Malmö Redhawks.

Det kanske inte är NHL men Sveriges Hockey League är högt ansedd och många av de mest framgångsrika hockeyspelarna kommer från Sverige ursprungligen.

Några av de mest kända är Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mats Sundin, Tommi Salo, Sedin Brothers och naturligtvis den enda Henrik Lundqvist, den berömda Rangers-målvakten.

10 saker att göra i Sverige under vintern

 Skridskoåkning i Kungsträdgården

Under våren förvandlas den vackra King’s Garden i centrala Stockholm till en rosa himmel med körsbärsblom. Men under vintern har det förvandlats till en romantisk och härlig plats att åka skridskor på.

Varje vinter inrättas en rink med gott om plats för skridskoåkare. Oroa dig inte för att ta med dig skridskor till Sverige; du kan hyra några för så lite som 4 euro.

Snöskotertur

Kanske en av de mest populära sakerna att göra i norra Sverige, där det är mer snö och under en längre period. Snöskotern är ett utmärkt sätt att transportera, men det är också mycket roligt och definitivt en av de unika sakerna att göra i Sverige som turist!

10 saker att göra i Sverige under vintern

Hit skidbackarna

Även om vi kanske inte har Alperna eller Rocky Mountains, har vi några fantastiska skidbackar i Sverige. Det mest populära stället att åka skidor är Åre, där du också kan njuta av några fantastiska after ski-fester.

Gå med i ett “Julbord”

Som sagt tidigare är att prova det svenska köket en av de bästa sakerna att göra i Sverige, men ännu bättre är kanske att gå med i vårt berömda ”Julbord” översatt till engelska det skulle vara julbord, men vad det egentligen betyder är att du samlar familj eller vänner eller kollegor och festa på julmat och sprit.

Varje vinter besöker du många julbord om du är svensk, så för att uppleva en riktig svensk kultur bör du inte missa detta om du besöker Sverige under vintern.

Gör en snöängel

Har du någonsin gjort en snöängel? Om du kommer från ett land där det finns snö, kanske du har det, men annars borde du helt och håll göra en snöängel när du besöker Sverige under vintern!

Njut av en bastu

Har du någonsin hört talas om en bastu? Det är ett trärum som värms upp. Enligt traditionen ska du tunt doppa i snön eller göra som finländarna och ta ett bad i iskallt vatten innan du går in i bastun.

Oavsett vad du föredrar är en riktig svensk / finsk bastu en härlig upplevelse, det är också riktigt hälsosamt för din kropp.
10 saker att göra i Sverige under vintern

Drick Glögg och ät pepparkakor

Prova vår vinterdryck “Glögg”, den liknar lite Glüwhein, och vi dricker den mest omkring jul, men du kan köpa den under vintern. Den följer med pepparkakor, särskilt de från märket “Annas Pepparkakor”.

10 Berömda svenska turistattraktioner

Vasamuseet

På Vasamuseet hittar du ett av de mest välbevarade fartygen från 1600-talet. Vasa Fartyget är anmärkningsvärt och bör inte missas om du ska till Stockholm.
10 saker att göra i Sverige under vintern

Drottningholm

Detta slott ligger utanför Stockholm i Ekerö och är för närvarande hemvist för den svenska kungen och drottningen tillsammans med kungafamiljen. En populär turistattraktion i Sverige!

Sigtuna

Det sägs att Sigtuna är den första staden i Sverige, grundad 980 e.Kr., och den är välbevarad och en berömd turistattraktion där du kan se lite traditionell svensk arkitektur.

Du kan också se några runstenar och ruiner. Om du har några dagar i Stockholm bör du överväga att åka på en dagsutflykt hit eftersom det bara är cirka 45 minuter bort!

Göta kanal

Gå en båttur vid Göta kanal och upplev det som kallas Sveriges största tekniska prestation. Kanalen går hela vägen från Göteborg till Stockholm och är en av de mest kända turistattraktionerna.

Birka

Intresserad av det svenska vikingaarvet? Då ska du gå till Birka, som var det största kommersiella området i Vikingområdet. Du kan enkelt komma hit med båt, och om du vill ha en mer traditionell åktur kan du välja en kopia av de gamla vikingabåtarna.

I Birka visar de också hur vardagen såg ut under vikingatiden.
10 saker att göra i Sverige under vintern

Turning Torso

Den snodda skyskrapan har blivit en av de mest kända turistattraktionerna och byggnaderna i Sverige. Med sin unika arkitektur är det definitivt ett mästerverk som inte får missa om du besöker Malmö.

Gamla stan i Stockholm

En klassisk turistattraktion i Sverige och en av de bästa sakerna att göra i Stockholm är att promenera runt Gamla stan.

Med sin rika historia från Stockholms blodbad och små gränder fyllda med konstgallerier, kaféer och några vackra hus är Gamla stan i Stockholm något du bör skriva ner på din lista över saker att göra i Sverige!
10 saker att göra i Sverige under vintern

Lunds Domkyrkan

10 saker att göra i Sverige under vintern

En av Sveriges vackraste kyrkor och ett måste att besöka om du gillar kyrkor och ser dig själv vara i södra delen av Sverige. Lund är en ”liten” pittoresk studentstad som ligger mellan Helsingborg och Malmö.

Feskekörka

En saluhall i Göteborg, där du kan njuta av de färska delikatesser från havet.

Stadsmuren i Visby

Vill du ha medeltida historia? Stadsmuren i Visby står fortfarande och är en av Sveriges mest kända turistattraktioner. Det sträcker sig runt Visby, som är en vacker sommardestination fylld med liv och rörelse.

Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles