TWIFT | Nytt i Sverige | 55 unika saker att göra i Sverige. Part 3

55 unika saker att göra i Sverige. Part 3

15 platser att besöka i Sverige

Nedan följer några av mina favoritställen att besöka i Sverige.

Lappland

Europas sista fria vildmark. Ett dyrbart naturområde fyllt med skogar och vilda djur och inte så många människor. Perfekt för vandring, hundspann, snöskoter och naturligtvis den läckraste färskvattenkällan (ja du kan dricka den direkt från fjordarna).
15 platser att besöka i Sverige

Stockholms skärgård

Kanske en av de mest populära sakerna att göra i Sverige är att besöka Stockholms skärgård. Öar och holmar i överflöd precis utanför huvudstaden Stockholm. På sommaren går många svenskar hit för att bada och koppla av i sina sommarstugor.

En båttur genom skärgården är definitivt en av de bästa sakerna att göra i Sverige som turist!

Göteborgs skärgård 

Om du redan har varit i Stockholms skärgård uppmanar jag dig att utforska Göteborgs skärgård, som är minst lika vacker som skärgården i Stockholm. Hundratals små öar och holmar väntar på att bli utforskade!

Skåne

Min vackra hemregion i Sverige fylld med oändliga fält av raps och vegetation. Kullar och ensamma träd, vackra hus och stränder och naturligtvis vår unika accent av det svenska språket.

Vissa skulle till och med hävda att Skåne är den mest charmiga regionen att besöka i Sverige, särskilt under sommaren när allt återupplivas efter vintern.

15 platser att besöka i Sverige

Ice Hotel i Jukkasjärvi

Har du någonsin bott på ett Ice Hotel? Tja, i Jukkasjärvi kan du. Hela hotellet består av is, och detta är verkligen en av de coolaste platserna att besöka i Sverige! Men boka din vistelse långt framåt, för den är verkligen populär bland turister.

Gotland

Det medeltida Mecka och sommarmål Gotland erbjuder vacker natur, arv och historia samt stora fester under sommaren. Gotland är ett utmärkt ställe att njuta av den svenska sommaren.
15 platser att besöka i Sverige

Kullaberg

En av de mest underskattade platserna i Sverige. Kullaberg är ett vackert område utanför Helsingborg. Orörda stränder, vandringsleder och natursköna vyer och en avkopplande miljö gör det till ett utmärkt resmål för att koppla av och bara njuta av skönheten i den svenska sommaren.

Besök en samisk by

15 platser att besöka i Sverige

Visste du att det samiska folket har bott i Sverige i århundraden? och de har fortfarande fram till detta datum sitt eget språk och sin kultur. Den bästa regionen för att besöka en samisk by är i Lappland.

Harasjömåla

Om du vill uppleva skönheten och lugnet i sydsvensk natur är Harasjömåla ett utmärkt ställe att besöka. Här kan du njuta av massor av utomhusaktiviteter, även om laxfisket är det mest populära här.

De hoppande regnbågslakorna finns i överflöd här vid sjöarna runt Harasjömåla i Blekinge-regionen.

Kosterhavet

Det finns inga fordon tillåtna på Kosteröarna, som också är den första marina nationalparken i Sverige. Här kan du åka kajak, cykla och försäkra safari, för att bara nämna några aktiviteter.
15 platser att besöka i Sverige

Marstrand

Varje sommar besöks Marstrand av kändisar och kungligheter, och när du väl har varit där borde det inte komma som en överraskning. Det är en härlig plats att besöka där du kan njuta av färgglada trähus, segelbåtar, gästhamn, gourmetmat och mycket mer.

Österlen

Anses av många som den bästa semestern i Sverige, och även om jag personligen tycker att det finns bättre sätt att tillbringa din semester i Sverige, kan jag inte riktigt argumentera för att Österlen är riktigt vacker. Österlen är det område som utgör den östra delen av Region Skåne.Landskapet är underbart och de pittoreska små städerna är lika underbara att bo i. Under sommaren reser många lokalbefolkningen från Stockholm hit där de har sommarstugor. Det är också en populär plats för campare och husbilar.
15 platser att besöka i Sverige

Uppsala

Uppsala betraktas som Sveriges kulturhuvudstad och är ett utmärkt ställe att besöka i Sverige, särskilt under sommaren. Numera är det en livlig studentstad, men du kan fortfarande uppleva några gamla kaféer och byggnader i gamla stan.

Gammelstad

Längs Östersjöns norra kust kan du besöka UNESCO: s världsarvslista Gammelstad. Det är en historisk kyrkstad, och även om det finns andra städer som liknar är detta en av de mest välbevarade. Här står cirka 420 trästugor som omger stenkyrkan från 1400-talet.

Kalmar

Kanske mest känd för sitt vackra slott, men det är faktiskt en härlig stad med fantastisk arkitektur. Slottet är dock magnifikt och bör inte missas om du gillar att besöka slott!

Det finns faktiskt mycket mer än 55 saker att göra i Sverige, även om vi är ett relativt litet land, men det här är några av de mest populära och trevliga aktiviteterna. Om du kommer från Sverige eller har rest runt och har några fler tips om saker att göra i Sverige, vänligen dela dina tips i kommentarsektionen!

Om du vill ha några fler tips om en viss region eller andra saker att göra i Sverige, tveka inte, lämna en kommentar nedan så ger jag dig några fina insidertips!

Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles