TWIFT | Nytt i Sverige | De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Kaffekulturen i Sverige är en ganska stor sak. De har till och med fått sitt eget unika namn för det. Fika, som det heter, är ett koncept som de flesta lokalbefolkningen anser vara nästan nödvändigt för sin dag.

Mer än att bara ta en kopp kaffe på en av Sveriges bästa kaféer, hänvisar fika till tanken att du får tid att verkligen njuta av kaffet, uppleva det, oavsett om det är ensamt eller med vänner.

Och på grund av denna kultur kommer du att upptäcka att kaféer i landet är utformade för att tillgodose den typen av koncept. Intresserad av att se hur det är? Vi har sammanställt 25 av de bästa kaféerna i Sverige du helt enkelt inte får missa.

1. Drop Coffee Roasters – Stockholm

När du går in i detta söta kafé är det tydligt att det är en av de bästa kaféerna i Sverige. Inte bara kommer du att hälsas av en super kunnig personal, men du kommer att välkomnas av den härliga doften av nybryggt kaffe som är ungefär lika gott som det blir. De säljer bönor på plats här och håller kurser också, så det råder ingen tvekan om att baristorna vet exakt vad de gör när de drar dina skott.
De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

2. Café Alkemisten – Göteborg

Vet du en sak eller två om kaffe och kan inte dricka något mindre än kvalitetsbönor? Alkemisten är platsen för dig, och vi menar inte det på ett pretentiöst sätt alls. Den är bara full av kvalitet, från början till slut. Här köper de de bästa kaffebönorna från odlare runt om i världen. Och när de förbereder det är det ganska tydligt att de vet vad de gör. Fortsätt och unna dig också ett av deras goda, hälsosamma mellanmål.De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

3. Johan & Nyström – Stockholm

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Med fyra platser runt staden är du aldrig för långt från en god kopp kaffe eller espressobaserad dryck från Johan & Nyström. Allt börjar med det faktum att de etiskt köper sina bönor från hela världen. Därefter använder de en rostningsprocess i världsklass för att bygga ännu mer på sin bas. Resultatet? En fantastisk, konsekvent kopp kaffe varje gång du går genom dörren.

4. Kafé Esaias AB – Stockholm

Vad är det inte att älska med ett kafé som är känt för att vara en av de bästa kaféerna i Sverige för iskaffe? Om du reser genom Stockholm på sommaren kan du inte missa chansen att smutta på ett iskaffe här. Koppla ihop det med ett av deras oemotståndliga bakverk så kommer du i en smakrik himmel som du aldrig vill lämna. Och ärligt talat, vi klandrar dig inte.

5. Love Coffee – Lund

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Trots att servera en vacker “instagrammbar” fasad är Love Coffee hem för några av de mest välgjorda dryckerna i landet. Kvaliteten kommer från deras fokus på specialkaffe. Det är showens stjärna här. Och de vet hur man drar ut bönornas komplexitet för att lyfta fram de smaker och aromer som gör de mest komplexa och olika kaffekopparna. Kort sagt, det är kvalitet och du kommer absolut att älska det.

6. Björklunds Kaffe – Västerås

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Surrande, eklektisk och full av smakrika liv är precis vad du kan förvänta dig av ett besök på Björklunds Kaffe. Detta unika kaffemärke kombinerar det bästa av arbete och lek för att servera nybryggt och lokalt rostat kaffe till företagare dagligen. Du hittar utrymmet för att vara lika spännande som det kaffe de serverar. Det är fullt av liv, sprutat av lokal smak och serveras till perfektion.

7. Viktors Kaffe – Göteborg

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Viktors Kaffe är lätt en av Sveriges trendigaste kaféer. Idén till utrymmet föddes ur en kärlek till kaffe, musik, konst och inredning. Men förutom kvalitetsvibbarna kan du förvänta dig att prova lite vackert kaffe i världsklass här också. Beställ din favoritdrink när du bläddrar i de roterande konstutställningarna som täcker väggarna. Det är verkligen lätt att tillbringa en hel eftermiddag avkopplande här.

8. Kaffeverket – Stockholm

Letar du efter minimalistisk? Kaffeverket är platsen för dig. Medan skandinavisk design vanligtvis är minimalistisk i stil verkar denna kafé ta det ett steg längre och erbjuder en industriell designkänsla som fortfarande verkar härligt varm och välkomnande samtidigt. Det är också en av de bästa platserna i staden att få din foodie fix också. De serverar några bra hälsosamma matalternativ och deras söta godisar är gudomliga.De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

9. da Mateo – Göteborg

När det gäller de bästa kaféerna i Sverige är da Matteo en OG-klassiker. Specialkaffe, åtminstone i Göteborg, föddes från da Matteo, som öppnade 1995. I över 20 år har de serverat några av stadens färskaste och högkvalitativa bönor till ivriga gäster morgon efter morgon. Åh, och om du slutar förbi kan du definitivt unna dig också en av deras nybakade bakverk.

10. Café Pascal – Stockholm

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Bläddra igenom deras sociala medier så kommer du utan tvekan att lockas till att börja med till utbudet av söta godisar som finns på Café Pascal. Vissa kan till och med hävda att det är det bästa bageriet i Stockholm. Men efter din första slurk av sitt kaffe kommer du att inse varför så många fortsätter att komma tillbaka. De erbjuder ett bra utbud av drycker, men ärligt talat, om du bara håller med en vanlig latte kommer du att bli imponerad.

11. Fikabaren – Stockholm 

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Förutom att erbjuda en rad fantastiska söta godisar och chansen att verkligen njuta av fika-kultur, utmärker Fikabaren sig i hur de endast serverar kaffe från små oberoende och hållbara kaffeproducenter. Det är denna typ av uppmärksamhet på detaljer och fokus på hållbarhet som gör den till en av de bästa kaféerna i Sverige. Du kommer att upptäcka att smakerna också visar sin otroliga uppmärksamhet på detaljer.

12. Koppi – Helsingborg

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Koppi är mer än bara ett kafé. De är också en av de bästa roasterna i landet. Och du vet alltid att när ett kafé serverar kaffe har de rostat själva att det kommer att bli bra. Det är lätt fallet här, där du kan prova bönor från nästan hela världen. Från Colombia och Costa Rica till Etiopien och några fina espressoerbjudanden är det en smakfull rundtur i världens bästa kaffe.

13. Solde Kaffebar – Malmö

Solde Kaffebar är ett annat kafé i Sverige som är mer än bara ett kafé. Denna kaffebar är också ett rosteri, vilket innebär att du kan njuta av en egen rostning av några av Sveriges högsta kvalitet bönor. Sluk deras välsmakande bakverk och söta kakor när du njuter av en smuts efter ett gott kaffe. Det spelar ingen roll vad du beställer här. Ärligt talat, det är allt ganska enastående.

14. Gast Cafe – StockholmDe 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Vill du ha kaffe i världsklass och en fantastisk måltid i Stockholm? Gå över till Gast Cafe. Du kan unna dig en av de bästa brunchmenyerna i staden när du dricker kopp efter kopp med perfekt bryggt kaffe. Inte hungrig? Oroa dig inte, deras bakverk är lika bra som deras brunchplattor. Koppla ihop allt med svart kaffe eller en baslatte och låt kaffet höja smakerna av den goda godis.

15. Cafe No. 6 – Malmö

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Från den utmärkta steken till den utmärkta förberedelsen, det är inte mycket som Cafe No. 6 inte gör för att bli perfekt. Det mysiga, intima kaféet är ett utmärkt ställe att verkligen njuta av lite fika-tid. Stanna och njut av smakerna av vad du än beställer. Från en varm cappuccino rakt igenom till en söt kaka eller till och med en fruktig tårta, allt spricker det med unika smaker som passar otroligt bra med sitt fint rostade kaffe.

16. A43 Coffee – Göteborg

Med hjälp av kaffebönor direkt från en av de lokala mikrobrännarna i stan kan A43 tillverka några av de godaste drinkarna i landet. Om du gillar kaffe kan du utan tvekan smaka på skillnaden i kvalitet. Även om du inte är det är vi ganska övertygade om att du kommer att kunna stanna upp och njuta av den excellens som de häller i varenda dryck de serverar.

17. Cykelcafé Le Mond – Stockholm

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Ett sött, pittoreskt cykelkafé är alltid en bra idé. Men vibbarna på Cykelcafé Le Mond är verkligen unika. De tar cykelturer till en helt ny nivå här och använder temat för att bära dig över hela världen. Njut av allt från belgiska våfflor och brasilianska acai-skålar till australiska frukosträtter och japansk hantverksöl. Det förenande temat? Deras fantastiska kaffe, som är mycket älskat i alla kulturer.

18. Djäkne Kaffebar – Malmö

Om du reser genom Sverige som digital nomad kan du inte förlora chansen att besöka denna unika kaffebar och samarbetsplats. De börjar med skickliga baristaer och bönor av hög kvalitet. Sedan använder de sin kunskap för att tillverka några ganska fantastiska drycker. De byter bönor varje vecka och ser till att du kan ta en ny smak och unik kopp varje vecka. Det håller saker intressanta.

19. Big Lake Coffee – Östersund

Big Lake Coffee är lätt en av de bästa kaféerna i Sverige, särskilt när det gäller fokus på hållbarhet och innovation. Deras fokus på direkta handelsmetoder säkerställer att du dricker kaffe som är hållbart framställt. Vi tror att detta påverkar den övergripande smaken, eftersom det alltid är så mycket rikare när du vet att jordbrukarna som hjälpte till att få det till dig fick betala ett rimligt pris för det.

20. GULD – Stockholm

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Som resenär är GULD en av de bästa platserna att ta en kaffepaus i staden. Denna trendiga kafé erbjuder gästerna en lugn utsikt över Vase Park och är lika kvalitet som den är söt. De serverar också bra frukostalternativ, så det är till och med ett utmärkt alternativ om du letar efter en snabb, lätt måltid innan du går ut och utforskar alla de fantastiska sakerna som finns att göra i Stockholm.

21. Rosteriet Vadstena – Huvudstad

Denna familj av roasters har rötter som spårar hela vägen tillbaka till Colombia. Så deras passion för kaffe går bokstavligen i deras ådror. Och det visar sig i smak men också i passion och engagemang. Det som gör detta till en av de bästa kaféerna i Sverige är det faktum att man fokuserar på att spåra bönan från gård till kopp. Och den typen av uppmärksamhet på detaljer ger en mer fokuserad, balanserad kopp varje gång.

22. Costas Rosteri – Umeå

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Costas är inte bara kaféets namn, det är namnet på roaster, barista och barista verktygsinnovatör som driver hela butiken. Född och uppvuxen i Grekland har Costas gjort Sverige till sitt hem i över 20 år nu och har representerat Sverige i Barista-VM tidigare år. Allt detta visar bara att när du stannar här för en snabb kaffe vet du att du får något fantastiskt.

23. Morgon Coffee Roasters – Göteborg

Det verkar som att det bara räcker inte att brygga kaffe nuförtiden. För att kunna betraktas som en av de bästa kaféerna i landet måste du också rosta den. Och det har Morgon Coffee Roasters räknat ut. Detta lilla satsvisa kafferosteri kommer med några ganska unika smaker som du kan prova. Om du är en riktig kaffeälskare kommer du att bli kär i sitt eget varumärke. Det är härligt och unikt.

24. The Broker Coffee – Uppsala

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Del kafferosteri och delvis kaffebar, The Broker Coffee är en lugn, intim kafémiljö där du kan unna dig en god kopp kaffe i kombination med några lika goda sötsaker. Fokus här är på lokalt odlade och lokalt producerade produkter. Så det är ett utmärkt sätt att se till att du verkligen investerar tillbaka i lokalsamhället när du reser genom Sverige.

25. Balck Coffee – Kalmar

De 25 bästa kaffebutikerna i Sverige

Balck Coffee är ett annat av de svenska kaffebolagen som är 100% dedikerade till hållbarhet och transparens i hela kaffeprocessen. Från gård till kopp är de passionerade för hela processen och det är verkligen något speciellt. Att smaka på deras kaffe är dock också en ganska utsökt upplevelse. Det är tydligt att de bara källkvaliteten. Du kanske aldrig vill ta ditt kaffe någon annanstans.

Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles    Related Articles   Related Articles